SAHABAT PEMBACA! =)

Monday, December 13, 2010

SEMESTER BARU LAGI

-BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM-

Haha....mala jak tajuk yang lebih kurang mun stat semester baru.. ^___^
InsyaALLAH, short entry untuk menenangkan sedikit ombak jiwa ini.

Hari pertama menjejakkan kaki di bilik F1.2c Mahallah Asma ini, saya sangat2 merasakan kesunyian yang mendadak. Hiruk-pikuk adik2 di rumah hilang dalam beberapa jam. Anugerah terindah Yang Maha Esa ^______________^

Di sini, saya hilang dapur (xdapat masak2 dah), saya hilang Kancil (Pak Tam yang rosak depan rumah, xdapat drive dah), saya hilang bising (ya ya ya! makbpk ku ngrepak, adik2ku pakei ku "kelahi").....tapi, saya pasti saya tidak akan pernah hilang DIA selagi saya terus mengingatiNYA... ^______________^

Sebelum saya mengakhiri tulisan tanpa arah ini, saya telah mencuri tadi. Ya, saya mencuri perbualan beberapa orang staf di ofis Prof. Momoh (ofis budak2 PostGrad). Sangat menarik sehingga saya terfikir2.

*******************************************************

Bro A:
Takpelah, dengan die ok gak. Dah kenal lame. Die pun tahu cara kerja saya macam mane. Lagipun, die orang lame kat sini. Dan, paling possible die lah orang akan stay kat UIA ni paling lama.

Sis B:
Memang die ok. Tapi, dah lame ni pun kadang2 dah stat mengeluh jugak die.

Bro A:
Naper plak?

Sis B:
Yelah, orang asyik nak condemn die jer. Die pun down la jugak kadang2.

Bro A:
Hmm...biasalah Malaysian. Kalo dah takder depan mata baru nak bagi gelaran macam2. Datok la, Tan Sri la. Bile masih hidup ni, kene condemn plak.


************************************************************

Agak betul kesimpulan Bro A tu. Saya rasa orang yang dimaksudkan tu adalah Prof. Tp, tak kesahlah saper yang dimaksudkan kerana begitulah perangai segelintir orang2 kita. Lu pike la sendiri (opssssss!!!)

Coretan HIKAYAT BUNGA di: www.raufasufrina87.blogspot.com

No comments: