SAHABAT PEMBACA! =)

Monday, January 4, 2010

A-L-L-A-H IS OUR ALLAH!

PERDANA Menteri, Datuk Seri Najib Razak menerima memorandum bantahan supaya rayuan keputusan mahkamah membenar penggunaan kalimah �Allah� daripada jurucakap pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Pahang, Amidi Abdul Manan yang juga Timbalan Presiden Angkatan Belia Islam Malaysia selepas majlis Perasmian Mesyuarat Umno Bahagian Pekan, semalam. Seramai 25 NGO menyertai penyerahan memorandum itu. - Foto Bernama


Ketika di Melaka Sabtu lepas, saya sempat singgah di laman blog Akhie Naim kerana ada sesuatu yang menarik untuk dibaca. Rupa-rupanya ia adalah mengenai isu keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang membenarkan penggunaan kalimah Allah oleh akhbar mingguan Catholic Herald baru-baru ini. Berita yang pernah menerobos ruang lingkup dunia Islam di Malaysia ini.Segan rasanya untuk mengulas isu ini tanpa ilmu dan maklumat yang mencukupi. Bukanlah sudah kehabisan iman dan cinta terhadap agama Allah ini. Namun bicara tanpa usul periksa, kata2 tanpa bukti dan maklumat yang cukup bagaikan orang bodoh yang hanya tahu berkata2...tidak tahu memaknai apa yang dia perkatakan. Yang ini lebih ditakuti andai dipersoalkan di akhirat kelak.


A-L-L-A-H is our ALLAH. Dari sehari ke sehari saya ikuti perkembangan dan perjelasan pihak2 tertentu mengenai isu ini. Biar cukup faham dan masak dengan keadaan sebenar. Isu yang masih berlegar2 di ruang minda ini, memasuki ruang simpanan otak saya, yang akhirnya mengimbas Surah Al-Kafiruun:


1. Katakanlah (Wahai Muhammad): "Hai orang-orang kafir!

2. "Aku tidak akan menyembah apa Yang kamu sembah.

3. "Dan kamu tidak mahu menyembah (Allah) Yang Aku sembah.

4. "Dan Aku tidak akan beribadat secara kamu beribadat.

5. "Dan kamu pula tidak mahu beribadat secara Aku beribadat.

6. Bagi kamu agama kamu, dan bagiku agamaku".BAGI KAMU AGAMA KAMU, DAN BAGIKU AGAMAKU!! Tuntas lagi jelas, tidak ada yang boleh kita kongsikan, ya Kafiruun!! Semoga orang2 Islam yang punyai kuasa di negara ini terutamanya dalam sistem pentadbiran Malaysia mampu menyekat agenda busuk seperti ini. Cukuplah dengan sikap “TOLERANSI MELAMPAU” yang asyik2 ingin menjaga sensitiviti kaum2 dan agama2 lain sebelum ini. Sikap BERLEMBUT tidak bertempat jugalah menyebabkan musuh2 agama kita ini semakin NAIK KEPALA!Sama2lah kita doakan agar rayuan Kementerian Dalam Negeri (KDN) dan Jabatan Perdana Menteri (JPM) berhasil supaya keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur ini ditarik balik. Yang pasti doa itu haruslah diiringi dengan usaha. Lakukan yang termampu dalam ruang lingkup kita sendiri dalam memastikan isu ini tidak dilihat isu kecil yang hanya bisa ditiup angin. Sekurang2nya berilah gambaran kasar pada ahli keluarga rakan2 lain yang BERAGAMA ISLAM tetapi masih tidak tahu tentang isu ini, agar mereka sedar bahawa agama mereka ini diancam bahaya.****PENGUMUMAN: “KALIMAH ALLAH: Hak Muslim @ Hak Semua?” oleh Dr. Farid Shahran pada 5 Januari 2009 (Selasa), 8.30 malam, di ADM LT 4 anjuran Intellectual Youth Club (IYC), UIAM Gombak. SEMUA DIJEMPUT HADIR dan sebar2kan.

1 comment:

aiman said...

...suma tok dtg dr pengkomplot laknatullah..IFC..patut diharamkan terus dr m'sia..(see my blog for further info. and people behind this hidden agenda)